Medeni olan her ülkede evlenmek kadar boşanmak doğal karşılanır. Olumsuz giden evlilikler, tarafların anlaşması ve karşılıklı talepleri ile yasal çerçeveler altında gerçekleşebilir. Bazı durumlarda anlaşma sağlanamaz, işte o zaman çekişmeli boşanma davaları görülür. Davacı ile davalı arasında yıpratan, bir o kadar da yorucu bir süreç başlar…
Ülkemizde boşanma davalarını Aile Mahkemeleri görür. Aile mahkemesinin olmadığı bölgelerde Asliye Hukuk Mahkemesi bu görevi üstlenmektedir. Ülkemiz hukuki olarak her boyutta olduğu gibi boşanmalarda da iki tarafın hakkını savunan ve adil sonuçları ortaya koyabilecek kanunlara sahip gelişmiş bir ülkedir.
Evli olan herkesin başına gelebilecek bir durum olan boşanma, oldukça hassas ve üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konudur. Boşanma, tarafların birinin yahut ikisinin birden ayrılık sürecini istemesi, anlaşamadığına karar vermesi, evliliğin yürümediği, ilişkilerinin bittiği kanaatine vardığı zamanlarda süreç işlemeye başlar.
Boşanmanın gerçekleşmesi için birçok unsur belirleyici olurken bazen de somut deliller boşanmanın daha hızlı ve bir tarafın lehine sonuçlanmasına sebep olmaktadır. Örneğin; Aldatma ya da şiddet gibi. Boşanma sürecinde eşlerden ikisinin de boşanma yönünde bir irade ortaya koyması ve her konuda uzlaşması ya da aksi bir durum açılacak olan boşanma davası türünü belirleyecektir…
Özel dedektiflerin devreye girdiği boşanma davaları çoğunlukla çekişmeli olan davalardır. Bir tarafın isteği üzerine açılan ve çoğunlukla davayı açan kişinin haklı olduğu durumlardır. Haklı olduğu halde mahkemeye sunacak somut delili olmayan, iddiasını ispata çeviremeyenler için Özel Dedektif bulunmaz bir nimettir.
Aksi durum söz konusu olduğunda yani iki tarafında uzlaşarak açtığı davalarda tarafların karşılıklı özgür iradeleri ile imzaladıkları anlaşma ile boşanmalar bir celsede nihayete erer. Böylelikle evlilik sorunsuz bir biçimde sonlandırılır.
Çekişmeli davalarda taraflarının birinin boşanmayı reddetmesi, araya giren 3. Bir şahıs yani aldatma ya da mevcut mal paylaşımı, evlilikten olan çocuğun velayetinin kimde olacağı konusundaki anlaşmazlıklar davayı uzattıkça uzatır. Açıkçası bu tarz davalarda elinde birden fazla delili olanın kazanma ihtimali çok daha yüksektir. Burada aslolan konu davanın nasıl yürütüleceğidir. Pek çok hukuki kuralı içinde barındıran boşanma davaları doğru bir biçimde yürütülmediği zaman velayet yada mal paylaşımı gibi konularda hak kaybı yaşanması söz konusu olabilir.
Boşanma davası açılırken mahkeme taraflara delil sunabilmesi için 15 günlük bir süre verir. Bu süre zarfında mahkemeye somut bir delil sunulmazsa hakim karara varır ve kararın ardından ortaya koyulabilecek hiçbir delil hakimin kararını ve mahkemenin sürecini değiştirmez. Bu yüzden boşanma davası açıldığında ve haklı olduğuna inana tarafta ise davayı açan, mutlaka çok ciddi bir çalışma yapmalı yada bunun için bir Özel Dedektiften yardım almalıdır.
Aile gibi hassasiyet gerektiren bir konu DAT ÖZEL GÜVENLİK firması için özel ve üzerinde hassasiyetle durulacak bir konudur. Alanında uzman olan Özel Dedektiflerimiz, sizlerin talep ve beklentilerinin doğrultusunda çalışarak gerekli bilgi, belge ve dokümanı toplayarak sizlere bir rapor halinde sunar. Tamamen gizlilik ile yürütülen bu çalışmada amaç haklı olduğunuz davanızda kendinizi kanıtlayabilmenize yardımcı olmak. Profesyonel özel dedektiflerimiz tüm boşanma davası süreci boyunca sizlerin yanında olarak, davayı kazanmanız adına gerekli yönlendirmeyi ve bilgilendirmeyi yapacaklar. Sizlere boşanma davası sürecinde fark yaratacak olan delilleri teslim ederek çalışma sonlandırılacaktır.